مغز

مغز انسان یکصد میلیارد سلول عصبی دارد و پیچیده‌ترین ماشین موجود در جهان و تعیین کننده تمامی اعمال و افکار ماست. اما این دستگاه عصبی هزار تو به راستی چگونه کار می‌کند؟

مایکل اوشی وضعیت  فعلی پژوهش‌ها درباره مغز را با توضیحاتی ساده بیان می‌کند. او موضوعاتی متنوع چون چگونگی ذخیره سازی حافظه، تکامل مغز، غده تغییر وضعیت هوشیاری و هیبریدهای مغز و کامپیوتر را مورد بحث قرار می‌دهد.

بیایید چند لحظه درباره یک ماشین بسیار تخصصی، یعنی مغز فکر کنیم. عضوی فقط با ۱.۲ کیلوگرم وزن که بیش از ۱۰۰ میلیارد سلول عصبی دارد و در عین حال هیچ کدام از این سلول‌ها به تنهایی هیچ تصوری از اینکه شما کیستید یا چه می‌کنید، ندارند. در حقیقت، این عقیده که سلول می تواند برای خودش ایده‌ای داشته باشد، غیر منطقی به نظر می‌رسد. سلول عصبی، موجودی مستقل و بسیار ساده است. با این حال، آگاهی هر فرد نسبت به خودش صرفاً محصول ارتباط بین همین سلولهای عصبی ساده از طریق صد تریلیون اتصال است. وقتی به این مسئله فکر کنید، می بینید با حقیقت بسیار شگفت انگیز حیاط رو به رو می شوید. بنابراین خیلی غیر منطقی نیست اگر تصور شود این ماشین با این خواص معجزه آسا، موهبتی است که به ما ارزانی شده است.

مطالب مرتبط